Workshop pluktuinieren & Pluktuin Stoutenburg

Een paar weken geleden ging ik op pad naar Pluktuin Stoutenburg om de workshop ‘pluktuinieren’ te volgen van Studio May and June! In deze blog een korte impressie over de workshop en deze fantastische plek!

De workshop

Ik wil al een tijdje meer leren rondom pluk tuinieren, omdat ik het zelf heel leuk vind om met bloemen bezig te zijn, en ook als inspiratie voor mijn fotografie en producten in de webshop. Dus ik schreef me daarom in voor de workshop bij Studio May and June.

Voordat we gelijk in de pluktuin bloemen gingen plukken hadden we een fijne informatieve presentatie van Judith. Samen met een handig boekje vol informatie en een zakje zaden zaten we met een kleine groep in de kas. Er werden volop vragen gesteld en het was erg inspirerend. En, thuis kan je alles nog eens rustig teruglezen in de hand-out.

Vervolgens gingen we de tuin in om bloemen te plukken. Heerlijk! Echt een eye opener, want ook al hou ik zo erg van bloemen en planten een bezoek aan een pluktuin doe ik toch niet zo snel. Een pluktuin is een plek waar je voor een (klein) bedrag zelf je bloemen mag plukken, vaak wordt het bedrag bepaald met de omvang van de bos die je hebt geplukt. Vaak zijn er diverse bloemen te vinden zoals Dahlia’s, korenbloemen, zinnia’s, grassoorten, judaspenning, goudsbloem. Er zijn ook tuinen waar je zelf groente & fruit kunt oogsten.

En hoe leuk is het om dat samen met je kind(eren) te doen? Hier in Woerden is er niet echt een pluktuin dichtbij, dus wij moeten al gauw minimaal een halfuur rijden om een plek met pluktuin te bereiken. Maar zeker een ritje waard, maak er een leuke dagje uit van!

Op de website van Judith vind je hier ook een prachtige lijst van pluktuinen in Nederland! Dus check snel of er één bij jou in de buurt zit voor een bezoekje, nu het nog even kan. Ik kijk regelmatig even in de lijst als we in een ander deel van Nederland zijn, altijd een goede combi om dan even langs te rijden.

Pluktuin Stoutenburg

Pluktuin stoutenburg is een hele fijne plek ook om je kleintje mee toe te nemen want er is een leuk speeltuintje en je kan er zitten om wat te eten & drinken in of bij het theehuis. (Dit gaan we zeker bij ons volgende bezoek eens doen!).

Mijn eigen oogst na het plukken in de tuin
Resultaat

Bij thuiskomst gelijk de bloemen geschikt in een vaas. Ik dacht eerst nog ik ga een bos maken met een kleurenpallet of thema, maar ik werd zo enthousiast van alle bloemen dat ik het maar even had losgelaten en gewoon heb geplukt waar ik blij van werd.

Pluktuin boeket

Welke pluktuin ga jij graag naartoe of is je favoriet? Of ben je nog nooit in een pluktuin geweest? Ik hoor het graag!

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *